W niedzielę, 11 października zakończyły się darmowe warsztaty kulinarne połączone ze spotkaniem szkoleniowym. Chętni mogli pod okiem zawodowego kuchmistrza Michała Denesiuka przyrządzić tradycyjne, mazurskie specjały, które zostaną uwiecznione w opracowywanej w ramach projektu publikacji. Specjalnymi gośćmi byli Sylwia Jaskulska członek zarządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego i Jarosław Matłach Starosta Szczycieński.
Podczas warsztatów oprócz prezentacji kunsztu kulinarnego dawnych mieszkańców naszego regionu, zostało przeprowadzone szkolenie, z którego można było dowiedzieć się jak zarabiać na wsi, m.in. prowadząc jako rolnik sprzedaż swoich płodów rolnych czy sprzedaż produktów przetworzonych.
Uczestnicy szkolenia dowiedzieli się jak legalnie sprzedawać swoje przetwory, wypieki, wędzonki na festynach i piknikach, jak wraz z rodziną, przyjaciółmi, sąsiadami utworzyć wieś tematyczną, zagrodę edukacyjną czy zająć się agroturystyką.
Opis zdjęcia: Zdjęcie przedstawia uczestników warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Spółdzielni Socjalnej Bulwar w Jerutkach.
Więcej na temat warsztatów na stronie Lokalnej Organizacji Turystycznej Powiatu Szczycieńskiego pod adresem: https://powiatszczycienski.pl/15098,Gotuj-z-Michalem-Denesiukiem-mazurskie-specjaly.html
Uczestnicy szkolenia dowiedzieli się jak legalnie sprzedawać swoje przetwory, wypieki, wędzonki na festynach i piknikach, jak wraz z rodziną, przyjaciółmi, sąsiadami utworzyć wieś tematyczną, zagrodę edukacyjną czy zająć się agroturystyką.
Opis zdjęcia: Zdjęcie przedstawia uczestników warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Spółdzielni Socjalnej Bulwar w Jerutkach.
Więcej na temat warsztatów na stronie Lokalnej Organizacji Turystycznej Powiatu Szczycieńskiego pod adresem: https://powiatszczycienski.pl/15098,Gotuj-z-Michalem-Denesiukiem-mazurskie-specjaly.html